Press

/Press
Press2019-02-13T21:59:03+00:00

PERSBERICHT 14 februari 2018
Download persbericht (PDF)


Nederlands én elektrisch – NXT Motors toont eerste model op Motorbeurs 2019.

NXT Motors is een nieuwe speler in de motorwereld, komt uit Nederland en legt zich volledig toe op het ontwerpen en produceren van 100% elektrische motorfietsen. Het merk toont zijn eerste model op de Motorbeurs 2019 in Utrecht. De onthulling van dit pre-productie model vindt plaats op de openingsdag van de beurs, donderdag 14 februari om 11u00 op stand C067 in Hal 7, de hal van de constructeurs.

De aanwezigheid van NXT Motors op Motorbeurs 2019 moet naamsbekendheid genereren. Het bedrijf wil in 2019 verkoop van de motoren realiseren op de thuismarkt, en bij uitbreiding de gehele BeNeLux. Vanaf Motorbeurs 2019 kunnen reserveringen geplaatst worden. De eerste NXT Motors modellen, NXT RAW en NXT RAGE, zijn naked bike modellen dewelke motorliefhebbers moeten aanspreken die op zoek zijn naar de ‘next-level-machine’ dat geschikt is voor zowel recreatief gebruik als woon-werkverkeer. De specificaties zijn veelbelovend, maar worden vandaag nog niet vrijgegeven. Deze worden in het voorjaar van 2019 bevestigd en gecertificeerd, waarna ook de reserveringen definitief kunnen gemaakt worden en in productie kunnen gaan. Eerste leveringen zijn voorzien voor het begin van de zomer 2019.

NXT Motors zette na het testen van het eerste prototype (2017) in op volledig uit carbon vervaardigde monocoque frames. Dat geeft de motoren hun gestroomlijnd design en resulteert in een gewichtsverlaging van 25% ten opzichte van traditionele ontwerpen. Het carbon monocoque frame behaalt een gecertifieerde stevigheid met sterktefactor 4 – die van toepassing is in de luchtvaart – waarbij sterktefactor 2 de norm is in de automotive industrie. De initieel gekozen technische onderdelen – zoals batterij, motor en controllers – blijven dezelfde. Het aantal onderdelen dat nodig is om deze motorfiets te bouwen, ligt ongeveer 70% lager ten opzichte van een traditionele motorfiets. Interactie met de berijder verloopt via een 7 inch display dat alle noodzakelijke rij-informatie verschaft en ook extra functies biedt, waaronder een duidelijke full screen kleurennavigatie.

Harm Besseling, directeur en hoofd technische ontwikkeling voegt toe: “Elektrische motoren bieden de mogelijkheid om traditionele ontwerpen overboord te gooien, en te gaan voor wat werkelijk baanbrekend is. NXT Motors wil zijn klanten een motorfiets aanbieden die het maximale van de technische mogelijkheden benut en hen daarenboven een ultieme ervaring biedt. Een krachtig product, maar ook de data die een elektrische motorfiets ontwikkelt, is de basis voor die klantervaring. In de pipeline van NXT Motors zitten naast de vandaag gelanceerde Naked Bikes ook uitbreidingen naar andere segmenten, waaronder bijvoorbeeld enduro, supersport en touringmodellen.”

De weg naar elektrificering is wereldwijd onomkeerbaar ingezet, terwijl de motorindustrie daarbij (nog) achterblijft. Met het ontwikkelen en bouwen van aantrekkelijke en betaalbare krachtige elektrische motorfietsen positioneert NXT Motors B.V. zich als ‘game changer’ op de internationale motormarkt.